Beynəlxalq standartlarla işləmək inkişafa, tərəqqiyə yol açır və iqtisadiyyatımızın gücləndirilməsinə xidmət edir
Heydər Əliyev
1 |
ISO 707:2008 |
Süd və süd məhsulları. Nümunənin seçilməsi üzrə rəhbərlik. |
|
2 |
ISO 3889:2006 |
Süd və süd məhsulları. Yağın miqdarının təyin edilməsi. Yağın ekstraksiyası üçün Mojonnier tipli kolba. |
|
3 |
ISO 3890-1:2009
|
Süd və süd məhsulları. Xloroorqanik birləşmələrin (pestisidlərin) qalıqlarının təyin edilməsi. Hissə 1. Ümumi qayda və ekstraksiya metodları. |
|
4 |
ISO 3890-2:2009
|
Süd və süd məhsulları Xloroorqanik birləşmələrin (pestisidlərin) qalıqlarının təyin edilməsi. Hissə 2. Xammaldan ekstraktların təmizlənməsi üçün analiz metodu və təsdiqi. |
|
5 |
ISO 5538:2004 |
Süd və süd məhsulları. Nümunə götürülməsi. Keyfiyyət əlamətləri üzrə nəzarət. |
|
6 |
ISO 5738:2004 |
Süd və süd məhsulları. Misin miqdarının təyin edilməsi. Fotometrik metod (nəzarət metodu). |
|
7 |
ISO 6611:2004 |
Süd və süd məhsulları. Kif və/və ya mayaların koloniya yaradan vahidinin hesablanması. 25°С temperaturda koloniyaların hesablanması metodu. |
|
8 |
ISO 6732:1985 |
Süd və süd məhsulları. Dəmirin miqdarının təyin edilməsi. Spektrometrik metod (nəzarət metodu). |
|
9 |
ISO 7208:2008 |
Yağsızlaşdırılmış süd, zərdab və ayran. Yağın miqdarının təyin edilməsi. Qravimetrik metod (nəzarət metodu). |
|
10 |
ISO 8197:1988 |
Süd və süd məhsulları. Nümunə götürülməsi. Kəmiyyət əlamətləri üzrə nəzarət. |
|
11 |
ISO 8260:2008
|
Süd və süd məhsulları. Xloroorqanik pestisidlərin və polixlorbifenillərin təyin edilməsi. Elektron detektor vasitəsilə kapillyar mayaqaz xromatoqrafiyadan istifadə metodu. |
|
12 |
ISO 8262-1:2005
|
Əsas tərkibi süddən ibarət süd məhsulları və qida məhsulları. Veybul-Berntrop qravimetrik metodu ilə yağın miqdarının təyin edilməsi. Nəzarət metodu. Hissə 1. Uşaq qida maddələri. |
|
13 |
ISO 8262-2:2005 |
Əsas tərkibi süddən ibarət süd məhsulları və qida məhsulları. Veybul-Berntrop qravimetrik metodu ilə yağın miqdarının təyin edilməsi. Nəzarət metodu. Hissə 2. Dondurma və dondurma üçün qatqı. |
|
14 |
ISO 8262-3:2005 |
Əsas tərkibi süddən ibarət süd məhsulları və qida məhsulları Veybul-Berntrop qravimetrik metodu ilə yağın miqdarının təyin edilməsi. Nəzarət metodu. Hissə 3. Xüsusi hallar. |
|
15 |
ISO 9231:2008 |
Süd və süd məhsulları. Benzoy və sorbin turşularının miqdarının təyin edilməsi. |
|
16 |
ISO 11813:1998 |
Süd və süd məhsulları. Sinkin miqdarının təyin edilməsi. Odda atom absorbsiyasının spektrometrik metodu. |
|
17 |
ISO 11866-1:2005 |
Süd və süd məhsulları. Escherichia coli prezumptiv bakteriyalarının hesablanması. Hissə 1. 4- methylumbelliferyl-beta-D-glucuronide (MUG)) metodunu tətbiq etməklə hesablama. |
|
18 |
ISO 11866-2:2005 |
Süd və süd məhsulları. Escherichia coli prezumptiv bakteriyalarının hesablanması. Hissə 2. Membran tətbiq etməklə koloniyaların 44 °C temperaturda hesablanması metodu. |
|
19 |
ISO 11870:2009 |
Süd və süd məhsulları. Yağın miqdarının təyin edilməsi. Butirometrləri tətbiq etməklə metodlardan istifadə üzrə ümumi rəhbəredici göstəriş. |
|
20 |
ISO 12078:2006 |
Yağsızlaşdırılmış südlü yağ. Mayeqaz xromatoqrafiyası vasitəsilə sterinlərin tərkibinin təyin edilməsi (nəzarət metodu.) |
|
21 |
ISO 14156:2001 |
Süd və süd məhsulları. Yağ turşuları və yağ turşularında həll edilə bilən birləşmələrin ekstraksiya metodları. |
|
22 |
ISO 14156:2001/Amd.1:2007 |
Süd və süd məhsulları. Yağ turşuları və yağ turşularında həll edilə bilən birləşmələrin ekstraksiya metodları. Dəyişiklik 1. |
|
23 |
ISO 14673-1:2004 |
Süd və süd məhsulları. Nitrat və nitritlərin miqdarının təyin edilməsi. Hissə 1. Spektrometriya və kadmiumum bərpası metodunun tətbiq edilməsi. |
|
24 |
ISO 14673-3:2004 |
Süd və süd məhsulları .Nitrat və nitritlərin miqdarının təyin edilməsi. Hissə 3. Kadmium bərpası və müntəzəm olaraq dializlə axının vurulmasının təhlil metodu (praktiki metod). |
|
25 |
ISO 14891:2002 |
Süd və süd məhsulları. Azot miqdarının təyin edilməsi, Dumas prinsipinə uyğun yandırmanın tətbiqinin praktiki metodu. |
|
26 |
ISO 17129:2006 |
Quru süd. Kapillyar elektroforezin köməyi ilə (natrium dodesilsulfatla) soya və noxud zülallının miqdarının təyin edilməsi. Ələkdən keçirmə metodu. |
|
27 |
ISO 22935-1:2009 |
Süd və süd məhsulları. Orqanoleptik təhlil. Hissə 1. Ekspertlərin komplektləşdirməsi, seçilməsi, öyrədilməsi və monitorinqi üçün ümumi rəhbərlik. |
|
28 |
ISO 22935-2:2009 |
Süd və süd məhsulları. Orqanoleptik təhlil. Hissə 2. Orqanoleptik təhlil üçün tövsiyə olunan metodlar. |
|
29 |
ISO 22935-3:2009 |
Süd və süd məhsulları. Orqanoleptik təhlil. Hissə 3. Məhsulun hesablama yolu ilə orqanoleptik xüsusiyyətlərinin müəyyən edilməsi üçün texniki şərtlərə uyğunluğun qiymətləndirilməsi. |
|
30 |
ISO 23058:2006 |
Süd və süd məhsulları. Quzu və keçi balasının qursaq mayası. Südün ümumi koaqulyasiya aktivliyinin təyin edilməsi. |
|
31 |
ISO/TS 6733:2006 |
Süd və süd məhsulları. Qurğuşun miqdarının. təyin edilməsi. Qrafit sobasını tətbiq etməklə atom absorsiyasının spektrometrik metodu. |
|
32 |
ISO/TS 11059:2009 |
Süd və süd məhsulları. Pseudomonas spp-ın hesablanması metodu. |